Wij zoeken verbinders die ons meenemen naar de toekomst

Jasper Kuijten is Enterprise Architect. Wat houdt zijn werk in?

Na een studie Technische Bestuurskunde en een tiental werkjaren in de commerciële sector, switchte Jasper Kuijten in 2008 naar de Rijksoverheid. Sinds 2020 is hij Senior Enterprise Architect bij het CIBG.

Jasper Kuijten
Beeld: ©CIBG

De wil om te werken aan het maatschappelijk belang was de reden achter mijn overstap naar de publieke sector. Bij het CIBG opereren wij op het snijvlak van beleid en uitvoering ofwel het ‘wat’ en het ‘hoe’. We zitten enerzijds dicht op het zorgveld, anderzijds dicht op beleid.” Als Senior Enterprise Architect bekijkt Jasper het CIBG met een holistische blik. “Met de bril op van business partner, adviseer ik over de consequenties van de business visie voor onze hele organisatie. Wij hebben de komende jaren een taak in het waarborgen van de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. Hoe moeten we ons organiseren, gezien deze opdracht? Wat betekent dat voor onze IT-infrastructuur? Het gaat in mijn werk om keuzes die alle aspecten van de organisatie raken. En die dus indirect maatschappelijke gevolgen hebben.

Startende IT-professional: regisseur van je eigen loopbaan

“Sta je aan het begin van je loopbaan in ICT, dan kun je bij het CIBG, als Rijksorganisatie, enorm veel leren. Of je nu net je opleiding hebt afgerond, of een paar jaar ervaring hebt. Je bent hier de regisseur van je eigen loopbaan. Er wordt naar goede ideeën geluisterd. Zo was ik net in dienst, toen we in recordtempo de Coronamelderapp moesten optuigen. Ik kreeg als nieuwe collega direct de kans om daarin een bijdrage te leveren. Wil je jezelf ontwikkelen, werken aan interessante projecten én maatschappelijk bezig zijn, dan is het CIBG een aanrader. Ik zou jonge collega’s adviseren, kom hier een paar jaar werken en kijk wat je kunt leren. 100% declarabele uren maken binnen een commercieel bedrijf kan altijd nog.”

Continuous development en deployment

"Jasper is enthousiast over de vele ontwikkelingen binnen het CIBG. “Voor onze opdrachtgevers beheren wij een schat aan data. We werken aan een strategie om dat potentieel optimaal te benutten. Ervaren gemotiveerde mensen die hierover willen meedenken zijn hier meer dan welkom. Cloudontwikkeling is een ander concreet traject. Zo kan ik nog tal van voorbeelden noemen. Wij zoeken verbinders die de huidige organisatie kunnen meenemen naar de toekomst. Dus ook professionals met ervaring in ICT-transitietrajecten, kunnen hier hun hart ophalen."

Actieve uitvoeringsorganisatie in beweging

“Werken voor het CIBG is hard werken, met oog voor kwaliteit, in een gedreven team. Het CIBG is een actieve uitvoeringsorganisatie in beweging. Juist vanwege de veranderingen die eraan komen, is het belangrijk om verbindingen te leggen, verder te kijken dan je eigen afdeling of product. De collega’s zijn gemotiveerd om bij te dragen aan het maatschappelijk belang. Enthousiasme en de wil tot samenwerking zie je hier overal terug. Als je met open blik van buiten naar binnen kunt kijken en ons wilt helpen om verder te verbeteren, vind je bij het CIBG absoluut een mooie uitdaging voor de komende jaren.”

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.