Applicatie Donorregister wint SIG-Award

Eind juni nam het CIBG de zogenoemde Legacy Modernizer Award van de Software Improvement Group in ontvangst voor de website (applicatie) Donorregister die op 1 juli live ging, tegelijk met het ingaan van de nieuwe Donorwet.

Anderhalf jaar geleden is een klein team van testers, architects, developers en designers gestart om de nieuwe applicatie te bouwen. Centraal stonden de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem voor de klant (de burger die registreert of hij of zij wel of geen donor wil worden).

Het CIBG werkt hard aan een gezond applicatielandschap met betrouwbare hostingpartners, en het Donorregister is hier een goed voorbeeld van. Dat is nu beloond met deze Award, maar nog belangrijker: met inmiddels duizenden extra registraties in het Donorregister.