Strategische samenwerking CIBG en KPN

Op 29 maart tekenden het CIBG, uitvoeringsorganisatie van het ministerie van VWS, en KPN een contract voor een meerjarig partnerschap op ICT-gebied. Nico Laagland (CIBG) en Marieke Snoep (KPN) zetten hun handtekening in de coronaproof Digital Dutch Xperience ruimte van KPN in Zoetermeer.
Als gevolg hiervan kan het CIBG nu veel flexibeler met haar applicaties omgaan, waaronder het Donorregister voor miljoenen Nederlanders en het BIG-register voor artsen.

Meer flexibiliteit

Britt van den Berg, CIO van het CIBG, vertelt over wat deze samenwerking met KPN het CIBG oplevert: ”KPN verzorgt de hosting van het CIBG-applicatielandschap en levert en onderhoudt het ‘ijzer’ waarop de CIBG applicaties draaien. KPN levert daarin een belangrijke bijdrage aan het vervullen van een lang gekoesterde wens van CIBG om snel, frequent en kwalitatief hoogwaardig aanpassingen te kunnen doorvoeren op de applicaties van CIBG. Was het tot voor kort alleen mogelijk om slechts een aantal keer per jaar een wijziging op een applicatie door te voeren, op dit moment kunnen we meerdere keren per maand een ‘change’ op de applicatie doorvoeren. Volledig geautomatiseerd, zonder handwerk en daarmee voorspelbaar en met zo min mogelijk risico’s.
Een goed voorbeeld hiervan is de Donorapplicatie, waar sinds de livegang van 1 juli 2020 al veel gewenste aanpassingen op zijn doorgevoerd. CIBG kan deze aanpassingen zelfstandig doorvoeren, met een minimum aan overdrachtsmomenten en zonder onnodige wachttijden of ingewikkelde procedures. Dit maakt dat CIBG beter in staat is om in te spelen op de snel veranderende omgeving waarbinnen CIBG zijn diensten aanbiedt.”

Samenwerking op maatschappelijke domeinen

Marieke Snoep, directeur Zakelijke Markt en lid Raad van Bestuur KPN: “KPN is bijzonder trots en verheugd met de strategische samenwerking met het CIBG. Trots op het feit dat we zeer constructief en plezierig samenwerken op diverse belangrijke en maatschappelijke domeinen zoals de UZI-pas en het hosten van belangrijke zorgapplicaties zoals Donorregister en Coronamelder. Met deze nieuwe samenwerking gaan we in de komende jaren het CIBG verder ondersteunen in haar missie naar transparante, betrouwbare data en informatie in zorg en welzijn.”