Marko Stupar nieuwe directeur CIBG

Per 1 juli 2022 is Marko Stupar de nieuwe algemeen directeur van het CIBG. Hij neemt de plaats in van Nico Laagland en zal samen met de directeuren Informatiemanagement (Meryem El-Bouyahyaoui), Operationele Zaken (Kees van Schayik) en Bedrijfsvoering (vacature) het directieteam vormen.

Jurist en bestuurskundige

Marko is sinds mei 2020 Algemeen secretaris - directeur bij de Gezondheidsraad en daarvoor Manager HR advies, beleid en beheer bij de Gemeente Rotterdam. Hij heeft Nederlands recht en internationaal recht gestudeerd aan de Erasmus universiteit Rotterdam en bestuurskunde aan de universiteit Leiden. De ontwikkeling van organisaties en mensen staat in zijn werk centraal.

Motivatie voor de uitvoering

Marko Stupar zegt over zijn benoeming: “Ik heb tijdens de wervingsprocedure mooie gesprekken gehad waarin mensen met enthousiasme en betrokkenheid hun ervaringen met hun werk bij het CIBG hebben gedeeld. Dat sluit goed aan bij mijn motivatie die ik heb voor de uitvoering. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de andere collega's van het CIBG.”

Via de Algemene Bestuursdienst

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.