Het CIBG biedt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen

Aan het begin van de coronapandemie stapte Aart Chatelain aan boord van het CIBG als Functioneel Beheerder. 

Ik beheer de Exact-software en de daarmee samenhangende applicaties, waarin de financiële administratie van het CIBG draait. Daarnaast werk ik aan het ordersysteem van het Bureau Medicinale Cannabis, één van de vele producten van het CIBG. Een specifieke ICT-studie heb ik niet gevolgd. In mijn verschillende functies was er altijd een raakvlak met ICT. Zo werk ik al heel lang in en met de programma’s van Exact. Door mijn jarenlange werkervaring ben ik geworden wat ik nu ben. Ik ben een selfmade man, daar ben ik best trots op.

Aart Chatelain is Functioneel Beheerder
Beeld: ©CIBG

Hybride werken

Hoe vindt Aart de samenwerking binnen het CIBG en binnen zijn team?
 "Heel erg goed en vooral plezierig. Ik ben begonnen toen we de eerste keer in lockdown gingen in verband met corona. Hierdoor was het wel even zoeken naar een manier om in contact te komen met de collega’s. Door regelmatig te overleggen (zowel voor werk als ook ontspanning) met de hele afdeling voelde ik me snel op mijn plek. Wij werken hybride, wat inhoudt dat ik soms op kantoor ben, maar ook vaak thuis. Thuis ben ik productiever, heb ik gemerkt."

Het belang van ICT

"Als functioneel beheerder ben ik iedere dag bezig met ICT. Je draagt zorg dat collega’s of burgers op een efficiënte en gebruikersvriendelijke wijze kunnen werken met de applicaties waarvoor jij verantwoordelijk bent."

Wie zou er bij het CIBG moeten solliciteren?

"Eigenlijk kan iedereen met een ICT-achtergrond of -ervaring solliciteren. Het CIBG kent een diversiteit aan applicaties die beheerd worden. Alle facetten van ICT zijn aanwezig. Dat maakt het werk interessant en nooit saai. Daarbij komt dat er je hier volop mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen."

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.