Werken in een groeiende organisatie is extra leuk

Betrouwbaarheid, transparantie en overzicht; vanuit de gevraagde competenties voor een Business Architect bij het CIBG, zag Arie volop aanknopingspunten voor zichzelf.

‘Aan de slag binnen een jonge, groeiende organisatie waar ik mijn ervaring als Business Architect volop kan inzetten.’ Dat motiveerde Arie Versluis begin 2022 om over te stappen van Rijkswaterstaat naar het CIBG.

Arie Versluis
Beeld: ©CIBG

Vanuit de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat ben ik betrokken geweest bij de invoering van procesgericht werken en het werken onder (business)architectuur. Afgelopen jaar heb ik als informatiemanager de businesstransformatieplanning getrokken voor de invoering van ‘data-gedreven besturing’ voor verschillende domeinen binnen Rijkswaterstaat. Dat sluit perfect aan bij de ambitie van het CIBG om haar architectuurvolwassenheid te verhogen door een beheerste doorontwikkeling van de digitale dienstverlening. Ook vanuit de gevraagde competenties voor een Business Architect: betrouwbaarheid, transparantie en overzicht, zag ik volop aanknopingspunten voor mezelf.

Hoe belangrijk is ICT voor het CIBG?

“Uiterst belangrijk. Het CIBG beheert tientallen registers, gegevensmanagement is in feite onze core business. We bieden digitale producten, die alleen kunnen bestaan dankzij de inzet van ICT. De digitalisering van de maatschappij gaat steeds verder. Dit betekent dat er bij het CIBG veel werk ligt, ook de komende jaren. Werken voor een organisatie in de groei is nu eenmaal extra leuk, want er kan veel en het tempo ligt hoog.”

Hoe ervaar jij de samenwerking binnen het CIBG?

“Het CIBG is een relatief kleine organisatie met laagdrempelige samenwerking. De collega’s zijn behulpzaam en resultaatgericht. Het is ook een jonge organisatie, die het punt heeft bereikt waarop meer structuur en meer afspraken nodig zijn om de groeiende workload in goede banen te leiden. Momenteel worden er dan ook stappen gezet op het gebied van governance. Wat mij betreft een interessante fase, ik houd ervan om structuur te helpen aanbrengen. Van oorsprong ben ik meteoroloog. Met die brede basis van natuurkunde, wiskunde en informatica is het fijn werken op het snijvlak van ICT, informatievoorziening en gegevensregisters, die iets betekenen voor de maatschappij.”

Wie zou er bij het CIBG moeten solliciteren? En waarom?

Vind je het leuk om te werken in digitale dienstverlening en wil je stappen maken om deze verder te helpen structureren, dan heeft het CIBG interessante functies voor je. We staan vooral te springen om mensen met ervaring op het gebied van ICT-ontwikkeling, informatievoorziening en gegevensverwerking, die met collega’s in een veranderende organisatie en maatschappij de benodigde innovaties snel voor elkaar kunnen krijgen. We houden van doorpakken en hebben ook verregaande Europese ambities; zo hebben we in korte tijd het Nederlandse contactpunt voor eHealth neergezet samen met VWS en ICTU. Door het werken in projecten leer je hier veel en ontwikkel je een brede blik binnen de organisatie. Kortom, de ideale werkomgeving waar je veel kunt bijdragen en veel kunt leren.”

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.