Geen dag is hetzelfde

Garreth werkt sinds 2018 met plezier als Functioneel Beheerder voor UZI, een van de producten van het CIBG.

Het werk is druk en afwisselend. Geen dag is hetzelfde, het is net de politie zeg ik altijd. Je krijgt ook de kans om je te ontwikkelen. Zo heb ik diverse cursussen mogen volgen in deze functie, bijvoorbeeld SQL. Ik werk bovendien in een leuk team, de samenwerking is prettig, de sfeer is goed. Dat geldt eigenlijk voor de hele organisatie.

Garreth Albertus
Beeld: ©CIBG

Is een ICT-vooropleiding essentieel?

Garreth geeft aan dat een technische vooropleiding niet vereist is. Na de middelbare school wilde hij zelf graag een studie doen waarbij hij zijn interesse voor 3D-ontwerp en multimedia kwijt kon.

"Na mijn studie Communicatie en Multimediadesign ben ik bij de Belastingdienst toeslagen beland. Bij de Belastingdienst heb ik, na de studie, administratief werk gedaan. Vervolgens kwam ik via het uitzendbureau bij het CIBG terecht als registratiemedewerker UZI. In die functie deed ik veel ervaring op met de applicaties waarmee UZI werkt. Ik liet mijn interesse blijken en probeerde zoveel mogelijk te leren en collega’s te helpen.”

Dat viel positief op. Zo kon Garreth in vaste dienst komen en daarna de overstap maken naar Functioneel Beheerder.

Wat voor mensen passen bij het CIBG?

Garreth: “Je hebt hier als ICT’er altijd veel te doen. Dus stressbestendigheid en snel kunnen schakelen is een heel belangrijke eigenschap. Als je verder serieus bent in je werkt, en je zet je in, dan pas je hier goed. De sfeer is, zoals gezegd, sociaal. We gaan in het team goed met elkaar om en staan voor elkaar klaar. Daarnaast heb je, in een IT-functie bij het CIBG, met veel verschillende afdelingen te maken. Het is dan ook belangrijk dat je goed met elkaar kan communiceren.”

Flexibiliteit van beide kanten

“Vervelen zul je je hier niet. Naast de routinematige werkzaamheden, komen er vrijwel dagelijks vragen en werkzaamheden vanuit verschillende kanten op je af. Vooral wanneer de collega’s je kennen en weten waar je goed in bent, weten ze je te vinden. Kortom, je kunt je dag plannen maar het loopt meestal toch anders. Je moet dus wel flexibel zijn."

"De organisatie is overigens ook flexibel naar de mensen toe. Hoe laat je je werk begint en eindigt, bepaal jij zelf, in overleg met je team en binnen de gemaakte afspraken. Moet je een keer nodig ineens weg, dan passen we daar een mouw aan. Zolang je werk maar af is. Ook qua werkplek is het CIBG flexibel. Je kunt op kantoor werken of thuis, wat jou op een bepaald moment het beste uitkomt. Ook die flexibiliteit maakt dit een fijne organisatie om voor te werken.”

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.