Als applicatiemanager ben ik een bruggenbouwer

Georgette Pessers is Applicatiemanager voor verschillende CIBG-producten. Wat houdt haar werk in?

Georgette Pessers werkte al voor de overheid toen ze in 2018 startte als Functioneel Beheerder bij het CIBG. Sinds kort is zij Applicatiemanager.

Georgette Pessers
Beeld: ©CIBG

Binnen de overheid kun je makkelijk overstappen naar een andere organisatie of functie. Het werk blijft interessant want elke organisatie heeft weer andere doelgroepen en systemen. Als Applicatiemanager voer ik samen met een collega de regie over een groep applicaties voor verschillende CIBG-producten, waaronder het Nationaal Contactpunt voor e-Health Nederland en het Landelijk implantatenregister. We beheren de grote lijnen via een meerjarenplan en houden het servicelevel en de financiën in de gaten. Het is een functie waarin je moet kunnen anticiperen. Wat hebben we nodig aan mensen en middelen, vandaag én in de toekomst. Snel schakelen hoort erbij, tussen verschillende mensen en settings, van intern tot extern, van informeel tot wat formeler. Als Applicatiemanager ben ik een bruggenbouwer, die collega’s, leveranciers en andere ketenpartijen verbindt.

Hoe belangrijk is ICT voor het CIBG?

Heel belangrijk. Ons bestaansrecht ligt in de manier waarop we veilig en tijdig data kunnen delen, op een manier die voor de gebruiker zo comfortabel en laagdrempelig mogelijk is. Dan kun je niet om ICT heen. De producten van het CIBG zie je breed terug in onze maatschappij. Want wat wij doen, ook vanuit de ICT, heeft gevolgen voor kleinere of grotere groepen mensen in de samenleving. Je levert dus echt een bijdrage aan de zorgsector.

Onze cultuur: professioneel met een zacht randje

De cultuur van het CIBG is informeel. Je kunt hier absoluut jezelf zijn. Het CIBG is een resultaat gestuurde organisatie. Dat geeft je best veel vrijheid maar je moet wel opleveren wat je hebt afgesproken. De schaalgrootte van de organisatie vind ik prettig. We voeren weliswaar veel producten maar je bent geen nummer. Je kunt altijd iemand bellen voor overleg, zowel intern als bij de leveranciers. De collega’s blijven ook onder druk vriendelijk. Mensen zijn in elkaar geïnteresseerd. Ik kan echt op mijn collega’s bouwen. Ik noem het altijd ‘professioneel met een zacht randje.’ De cultuur van samenwerken, leren en kennis delen leeft hier sterk. Ook het samenwerken met vakgenoten van andere ministeries wordt aangemoedigd.

Wat voor mensen moeten bij het CIBG solliciteren?

Mensen met gevoel voor humor die geloven in teamwork. Veel ICT-collega’s hebben overigens, net als ikzelf, geen specifieke ICT-achtergrond. Dit is geen probleem mits je behalve jouw persoonlijke kwaliteiten, de wil meebrengt om dingen te leren. Dat is typisch het CIBG: je kunt aan je eigen rol bouwen en je ontwikkelen op een manier die bij jou past. Twijfel je of het CIBG iets voor jou is? Neem gerust contact op met iemand hier. Kom koffie drinken en de sfeer opsnuiven. Wie weet hebben we net die vacature die bij jou past.

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures voor ICT’ers.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.