Iedereen telt mee, je doet het echt samen

Software engineer Gerard krijgt energie van samen werken aan innovaties.

Lekker bouwen aan software, echt iets neerzetten dat werkt en dat het verschil maakt. Als software engineer bij het integratieteam van de afdeling Delivery van het CIBG krijg ik die mogelijkheid volop. Ik geniet ervan om met mijn teamgenoten te werken aan de beste oplossing. Om van elkaar te leren en onze systemen steeds beter te maken.

Gerard Edelaar 2
Beeld: ©CIBG

Wat ons team doet?

"Bij het CIBG beheren wij data in tal van registers, elk met een eigen systeem. Onze systemen moeten kunnen communiceren met systemen buiten de organisatie, zoals BRP of DUO. Wij zorgen voor die koppeling met de buitenwereld. Informatie van en naar buiten wordt op een eenduidige manier ingericht via een generieke interface. Zo’n interface is een bouwblok dat voor al onze eigen applicaties bruikbaar is. De gebruiker kan er dankzij onze koppelingen op rekenen dat hij gemakkelijk en veilig de juiste informatie binnenhaalt of doorstuurt.”

Programmeerskills inzetten

Na zijn studie HBO Bedrijfskundige Informatica vervulde Gerard verschillende ICT-functies. Bij het CIBG begon hij als ICT-adviseur, een heel brede functie, en werkte later als Applicatiemanager.

“Als Applicatiemanager ben je de Haarlemmer olie, je zorgt dat alles blijft lopen. Op een moment begon het bij mij te kriebelen om weer software te bouwen. Ik kreeg de kans om mijn programmeerskills af te stoffen en ging als integratiespecialist aan de slag. Ik werk in een fijn team. We helpen elkaar en laten elkaar in onze waarde. Iedereen telt mee, je doet het echt samen. De functie van software engineer wordt binnen de overheid naar mijn idee te laag ingeschaald, wat jammer is. Werkinhoudelijk en qua collega’s staat daar gelukkig veel tegenover.”

Ruimte om je te ontwikkelen

Gerard is enthousiast over de ontwikkelingsmogelijkheden binnen het CIBG. “In 2018 ben ik gestart met een Informaticastudie aan de Open Universiteit, in 2022 rond ik deze af. Daarna pak ik weer verschillende technische cursussen op. Ook op de werkvloer merk je die ruimte voor ontwikkeling. Zo krijgen we tijd om nieuwe ontwikkelingen in het werkveld te volgen en met elkaar te delen, om samen zaken uit te proberen. Het is leerzaam, maakt je werk leuker en je product beter. We hebben ook veel vrijheid. Twee weken naar Spanje en daar een week lang halve dagen werken en ’s middags vrij zijn? Dat kan bij het CIBG en dat ga ik dus ook doen.”

Pas jij binnen het CIBG?

Gerard: “Het CIBG is een plek voor gedreven mensen, die gaan voor het beste resultaat. Er heerst geen 9-tot-5 sfeertje want soms werk je door omdat het werk af moet en/of net wat beter kan. Als je wilt investeren in jezelf én in je werk, vind je hier een fijne en uitdagende werkomgeving.”

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.