Bij het CIBG krijg je alle vrijheid

Al bijna 25 jaar werkt Functioneel Beheerder Gosia Ariesen met veel plezier voor het CIBG.

Het is een superleuke organisatie. Als nieuwe collega kom je in een warm bad. We zijn hier allemaal heel verschillend maar we laten iedereen in zijn of haar waarde. De collega’s zijn onderling hulpvaardig, met elkaar meekijken of meedenken is standaard. Dat geldt binnen de Functioneel Beheer teams maar ook daarbuiten. Je krijgt hier veel vrijheid om je werk te doen waar en hoe jij dat wilt. Maar je doet het altijd samen. Dat geldt voor de vestiging in Heerlen waar ik zelf werk maar het geldt even goed voor Den Haag.

Gosia Ariesen is Functioneel Beheerder
Beeld: ©CIBG

Verder studeren want stilstand is achteruitgang

"Werken bij de Belastingdienst was Gosia’s ambitie. Na haar opleiding MBO Belastingrecht begon zij haar loopbaan met het invoeren van formulieren voor het Donorregister bij het CIBG. Toen Gosia aangaf, dat zij meer uitdaging zocht dan puur administratief productie draaien, mocht zij meekijken met een Technisch Beheerder. “Zo rolde ik de ICT in en kreeg de functie van Bestandsbeheerder. Nu was bekend dat die functie zou verdwijnen. Er zouden Functioneel Beheerders voor in de plaats komen. Daarnaar wilde ik graag intern solliciteren maar de papieren had ik niet. In de avonduren heb ik dus certificaten gehaald om me daarop voor te bereiden. Uiteraard stimuleerde het CIBG dat volop, ook de studies daarna. Binnenkort rond ik de HBO-opleiding Informatica met specialisatie Functioneel Beheer af. Het CIBG is een ideale werkgever als wilt doorgroeien.”

Trots op producten met maatschappelijke impact

Gosia: “ICT is heel belangrijk binnen het CIBG. Onze ICT-organisatie ontwikkelt zich snel. Zo hebben we acht scrumteams die samenwerken met alle ICT-afdelingen en uiteraard met onze businessafdelingen. Voor de meeste producten werken we inmiddels met releases via autodeployment. Dat maakt ons werk gemakkelijker en het scheelt veel tijd. We bewegen ons richting een wendbaarder CIBG. Dat is nodig want onze producten leveren een bijdrage aan een gezond Nederland. Neem nu het SBV-Z, Sectorale Berichtenvoorziening in de Zorg, waarvoor ik sinds 2017 Functioneel Beheerder ben. Voor elke prik en elke test tijdens de coronapandemie waren de SBV-Z systemen van belang. Ik ben trots dat onze producten zo’n belangrijke rol spelen.”

Wie moet er solliciteren bij het CIBG?

“Wil jij en kun jij een bijdrage leveren aan Nederland? Ben je pro-actief en innovatief en werk je graag mee aan de verbetering van onze systemen en producten? Dan zit je hier als een vis in het water. Je moet het gaaf vinden om af en toe flink te knallen als het druk is. We zoeken out of the box denkers, geen 9-tot-5 personen. Een ICT-achtergrond is welkom maar niet noodzakelijk. Immers, als jij wilt werken aan je eigen ontwikkeling, liggen hier volop kansen.”

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.