Als UX-designer bij het CIBG, maak je Nederland beter

Job van den Berg is Interactie-ontwerper. Waarom werkt hij bij het CIBG?

Job trad begin 2022 bij het CIBG in dienst als Interactie-ontwerper. Zijn opleiding Communication & Multimedia Design plus ruim 5 jaar werkervaring bood volop mogelijkheden. Job werkte al eerder als externe collega aan het interactie-ontwerp voor één van de producten van het CIBG. 

Sfeerbeeld van door elkaar lopende mensen die wazig zijn weergegeven
Beeld: ©CIBG

Job: Toen ik de vacature onder ogen kreeg, hoefde ik niet lang na te denken om te solliciteren. Het CIBG is een sociale en prettige organisatie waar op een professionele manier wordt gewerkt. Door de eerdere ervaringen met het CIBG kende ik de organisatie al goed.

Professionele collega’s, werk met maatschappelijke impact

Wat maakt het werk als Interactie-ontwerper, of UX designer, binnen het CIBG aantrekkelijk?
Job: “Er werken hier vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. Met zulke professionals is het prettig samenwerken. Ook spreekt het mij aan dat je werk maatschappelijke impact heeft, dat Nederland er echt iets aan heeft. Daarnaast is de samenwerking goed. De collega’s zijn sociaal en behulpzaam.”

Uitdagende technische omgeving

“Als UX ontwerper werk  ik aan verschillende projecten tegelijk, wat het werk heel afwisselend maakt. Zo ben ik betrokken bij de nieuwbouw van een systeem voor LCSH, het register voor sociale hygiëne in de horecasector. Daarnaast werk ik met mijn collega’s aan de continue verbetering van het CIBG design system waarin alle componenten van de user interfaces zijn beschreven. De voordelen van een design system zijn groot. Doordat je met uniforme componenten werkt, kun je snel een kwalitatief goed platform neerzetten, zowel bij nieuwbouw als herbouw van een platform.”

Wat voor ICT’ers moeten solliciteren bij het CIBG?

“Professionals met de drive om kwalitatief goed werk neer te zetten. De rijksoverheid is er voor iedereen, de lat ligt dan ook hoog. Nog meer dan in een commerciële omgeving, moet je in je werk hier de eindgebruiker voor ogen houden. Vind je het belangrijk dat jouw werk maatschappelijk gezien een toegevoegde waarde heeft, dan ben je hier op je plek. Je krijgt bij het CIBG de kans om in een team te werken aan heel verschillende ICT-gerelateerde projecten. Zo bouw je een heel brede expertise op.”

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.