We staan open voor nieuwe ICT-technieken

Binnen de afdeling Technisch Beheer is DevOps engineer Michel van der Ende samen met zijn collega’s verantwoordelijk voor het inzetten van alles wat de CIBG-ontwikkelteams hebben gebouwd.

Michel van der Ende is DevOps engineer
Beeld: ©CIBG

Elke handeling die meer dan eenmaal voorkomt, proberen we te automatiseren. Daarbij maken we enerzijds gebruik van standaard toepassingen die we voor meerdere applicaties inzetten. Bijvoorbeeld voor de CoronaMelder die we destijds in korte tijd moesten opleveren, hebben we bestaande toepassingen kunnen inzetten. Daarnaast ontwikkelen wij ook specifieke toepassingen. Zo werk ik nu met een collega aan de benodigde scripts om een systeem over te kunnen hevelen naar een hostingpartij. Dat is echt uitdagend om te doen.

Open, informeel en veel vakkennis

Michel kijkt terug op een lange staat van dienst in de ICT. Hij zette pc’s in elkaar en werkte als ICT’er voor scholengemeenschappen, waarna de aandacht verschoof naar consultancy voor de grote zakelijke markt. De overheid was het volgende station. In 2020, net voor de pandemie, begon hij als zzp’er bij het CIBG.

“100% thuiswerken voordat je goed en wel bent ingewerkt, dat is wel een bijzondere start van een opdracht. Inmiddels ga ik vaker naar kantoor omdat het gezellig is, en om de collega’s - die ik inmiddels ken - live te zien. Mijn eigen teamgenoten wonen verspreid door heel Nederland, we overleggen met het team nog steeds veel online. Qua sfeer is het CIBG erg prettig. De cultuur is open en informeel. De collega’s zijn behulpzaam en werken hard. Het niveau van vakkennis ligt hier hoog dus je kunt goed sparren met elkaar.”

Innovatie

“Technisch wordt het binnen het CIBG steeds interessanter. De mindset verandert, we staan steeds meer open voor nieuwe technieken zoals Azure. De eigentijds tools waarmee je innovatief kunt werken, vinden hier zeker ingang. En dat houdt het werk interessant.”

Het CIBG is een fijne werkomgeving als je…

Michel vult aan: “Uiteraard  beschikt over de nodige technische skills. Daarnaast is het belangrijk dat je in het team past. Ben je open en sociaal? Als team zijn we immers samen verantwoordelijk voor wat we afleveren. Je moet dus wel open zijn en bereid zijn om dingen te leren én om jouw kennis te delen.“

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.