Bij het CIBG werken ICT-professionals met hart voor de zaak

Als informatie-analist is Sander Bosch de schakel tussen ontwikkelteams en de interne opdrachtgever.

Toen Sander Bosch in maart 2022 in dienst trad als informatie-analist bij het CIBG, kende hij de organisatie al. Sander was in het verleden gedetacheerd bij het CIBG. Hij werkte onder andere aan het Lerarenportfolio en het Donorregister. Toen hij gewezen werd op de vacature voor informatie-analist, hoefde hij niet lang na te denken. “Ik heb destijds met veel plezier voor het CIBG gewerkt. Hier werken ICT-professionals met hart voor de zaak, die via hun werk echt iets willen verbeteren voor Nederland. Die drive vind je doorgaans niet terug in een commerciële omgeving. Daarnaast krijg je hier, ook als externe collega, het vertrouwen om jouw ideeën te realiseren. Bovendien vind je bij het CIBG veel slimme technische mensen met een enorme kennis, met wie het goed samenwerken is.”

Sfeerbeeld van voorbij lopende mensen die blurry zijn weergegeven
Beeld: ©CIBG

Communicatie is cruciaal in deze functie. Want ik heb veel contacten met de business maar ook met tal van ICT-afdelingen, inclusief verschillende externe ontwikkelteams waarmee we werken. Ik zit als het ware in het middelpunt van een project. Ik heb veel overzicht en weet wie wat doet. Als ik zie dat het ergens niet optimaal loopt, breng ik de betreffende collega’s samen zodat we problemen kunnen voorkomen. En als dat nodig is voor de voortgang van het project, hak ik knopen door. Een collega vergelijkt het altijd met een tandarts: zie je een gat, dan duik je erin. Kortom, dat betekent dat je in de praktijk veel zaken kunt oppakken.

Wat voor ICT’ers moeten solliciteren bij het CIBG?

“Mensen die serieus omgaan met hun werk in de ICT. Mensen die in een gestructureerde omgeving zoals scrum, willen samenwerken aan projecten. Mensen die willen werken aan producten waar veel mensen in Nederland iets aan hebben. Wil je op een verjaardag spannende verhalen vertellen over de snelle merken waaraan je werkt, dan vind je hier niet wat je zoekt. Neem het Donorregister waar we ons echt hebben ingespannen om de systemen en de informatie voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken. Want ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, laaggeletterden en mensen die onze taal  niet goed machtig zijn, moeten begrijpen wat het Donorregister is en hoe het werkt. Als dit soort uitdagingen je ligt, voel je je hier op je plek.”

Aandacht voor elkaar

Zijn de arbeidsvoorwaarden interessant voor ICT’ers die uit de commerciële sector komen? “Financieel zit je hier goed. Je hebt naast je salaris recht op een thuiswerkvergoeding maar ontvangt ook iets leuks als een attentie met Kerst. De benadering is er sowieso erg persoonlijk. De collega’s hebben aandacht voor elkaar. Zo ontving ik een weekje voordat ik in dienst kwam, een handgeschreven kaartje van mijn nieuwe manager bij het CIBG: Welkom, we zijn blij dat je bij ons komt. Ook zulke dingen maken het fijn om hier te werken.”

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.